Rólunk

Ismerj meg bennünket

A Szegedi Látványszínház Dömsödi Ferenc határozott elképzeléseivel alakult meg 2008-ban. Az akkor még testnevelő tanárként dolgozó fiatalember gyermekkori álmai megvalósításaként kezdte el építeni a mai színház alapjait, ő kezdte el írni a tanmeséket is, melyek fő célja az volt, hogy valahogyan adjuk át az embereknek azon ismereteket, melyekkel önmaguk lehetnek egészségük és környezetük kovácsai. Mindezt úgy képzelte el, hogy a nézők (gyerekek) élmény szerűen fogadják be ezen alapelveket úgy, hogy saját maguk segítenek a “főhőseink” problémáinak megoldásában, továbbá elsődleges szempont volt, hogy a leghátrányosabb településeken is megfizethető legyen az előadások ára. Így a kezdeti mottó, a „kultúrát egy gombóc fagyi áráért” a mai napig helytálló. Ezen álmok megvalósításában legjobb barátja, az azóta ügyvéddé váló Dr. Szilasi-Szalma Oszkár segített, és segít a mai napig, bár már az egyesület, színház jogi részének képviselőjeként, míg Ferenc a kezdetektől a színház vezetőjeként irányítja a mára húsz fő körüli csapatot.  Írja a meséket, továbbá a szervező csoport, a színészgárda a marketing és fejlesztő kollégák munkáját is segíti, és tervezi közös utunkat. A Szegedi Látványszínház évente több mint 1000 darab előadást ad elő, több 10.000 gyermeknek, és egyre többször felsősöknek és felnőtteknek is.

Szeretet, figyelem, önzetlenség

Erről szólnak meséink

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS

Meséink főhősei rávezetik a gyerekeket a megoldásra, és észrevétlenül a gyerekek tanítanak meg bennünket a helyes gyakorlatra..

RENDSZERES TESTMOZGÁS

"Lusta" főszereplőnket megtanítják a gyerekek tornázni, és segítenek neki a tornagyakorlatok helyes végrehajtásában..

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG

A gyerekek a főszereplőink segítségére sietnek a szelektív hulladékgyűjtésben, ők mutatják meg milyen szépen tisztán lehet tartani környezetünket, és ez milyen szuper..

NÉPZENEI ALAPOK

A meséinkben elhangzó dalok, valamely általunk írt vers magyar népzene általi megzenésítése, melyeket olykor napokig énekelgetnek a gyerekek..

"HÁZHOZ" UTAZUNK

Az ország bármely részén nagy örömmel nálatok építjük fel a "színházat", legyen az ovi, iskola, művelődési ház egyéb helyszín..

MEGFIZETHETŐ ÁRAK

"Kultúra egy gombóc fagyi áráért". Nézőszámtól függően változnak áraink, de a "sarki fagyisétól" maximum a belvárosi "paleo fagyi" áráig terjednek..

számítunk egymásra

Csapatunk tagjai

Dömsödi Ferenc
szegedilatvanyszinhaz@gmail.com

Értesülj híreinkről első kézből

Véleményekhez kattints ide!

Partnereink véleménye

Így láttok Bennünket

Instagram did not return a 200.

Nézd meg te is Instagram oldalunkat